Helstekt svinefilet med Steke- og grillpoteter

Steke- og grillpotetene fra Kokt & Klar er ferdig marinert og kokt i sous vide. Marinaden inneholder blant annet BBQ-saus, noe som gjør potetene ekstra gode til både grillet og stekt svinekjøtt. Her har de slått følge med helstekt indrefilet stekt i ovn, bakte småtomater og en god peppersaus.

INGREDIENSER

Til 2 personer
400 g svin indrefilet
salt og pepper
1 ss smør til steking

Peppersaus
1 ss smør
1 stk finhakket sjalottløk
1 ts syltet pepper
1 ts rosépepper
1,5 dl kremfløte
1,5 ta salt

Tilbehør
1 pk Kokt & Klar Steke- og grillpotet á 500 g
Små perletomater
Ruccolasalat

Dele på

TILBEREDNING

Sett stekeovnen på 180 grader og gni svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form sammen med tomatene. Krydre tomatene med litt salt og pepper. Vi anbefaler å bruke steketermometer til kjøttet. Stikk termometeret inn i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen og steker på midterste rille til den oppnår kjernetemperatur 70-72 grader. Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 15 minutter før du skjærer det i serveringsstykker.

Sausen:
Knus rosé- og grønnpepper i en morter. Smelt smør i en liten kjele og fres den finhakkede sjalottløken i smøret til løken er blank. Ha i de knuste pepperkornene og stek et par minutter til. Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Dersom du ikke synes sausen blir tykk nok kan du jevne den litt med maizenna.

Varm Steke-og grillpotetene etter anvisning på pakken og vask salaten.

Skjær den helstekte indrefileten i skiver og server med Steke- og grillpoteter, bakte småtomater og ruccola.

Velbekomme!

Relaterte produkter