Honning- og hvitløksglasert laks med fløtepotet

En enkel og utrolig smakfull oppskrift med laks som glaseres i en sticky saus av honning og hvitløk. Tilsett gjerne ekstra chili i sausen hvis du liker sterke smaker. Servert med gratinerte fløtepoteter fra Kokt & Klar og asparges har du et nydelig måltid.

INGREDIENSER

Til 2 personer
400 g laksefilet
salt & pepper
1 klype tørket chili
2 ss honning
2 ss varmt vann
4 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk eller 1 kinesisk hvitløk
1 sitron
2 ss hakket persille

1 bunt asparges
1 pk fløtepoteter fra Kokt & Klar og evt ost til gratinering

Dele på

TILBEREDNING

Sett stekeovnen på 200 grader. Hell fløtepotetene i en smurt ildfast form og dryss over ost. Gratiner i ovnen i ca 20 minutter eller til osten er gylden på toppen.

Forbered aspargesen ved å knekke av den nederste delen av stilken. Om du ønsker å skrelle skallet kan du gjøre det ved hjelp av en aspargesskreller.

Krydre laksefiletene med salt, pepper og tørket chili og sett til side.
Visp sammen honning, varmt vann, sitron og en klype salt.
Varm opp en stekepanne (gjerne en som også kan brukes i stekeovn) med nøytral olje. Stek laksen med skinnsiden ned i cirka 1 minutt. Vend laksen og stek den 1 minutt på toppen også. Stek sitronen med snittflaten ned sammen med laksen. Ta laksen og sitronen ut av panna og legg på et fat. Ha hvitløk kuttet i tynne skiver i panna og sautér til hvitløken er gylden. Hell i honningsausblandingen og kok den inn slik at den blir sticky. Ha i aspargesen og la surre med hvitløken og sausen i cirka 1 minutt. Legg laksen og sitronen tilbake i stekepanna med aspargesen og bak den ferdig i ovnen i ca. 2-3 minutter.

Topp laks og asparges med hakket persille og server med sitronen og de ostegratinerte fløtepotetene.

Relaterte produkter