Råvarene

Kokt & Klar er laget på Senja med kjærlighet til våre mattradisjoner og landsdelen vi bor i. I snart 30 år har vi lagt vår flid i å lage middagstilbehør og ferdige retter som skal gi deg den gode smaksopplevelsen ved middagsbordet.

Landsdelen vår sitt bidrag til Kokt & Klar-produktene er noe vi verdsetter hver dag. Kålrotstappe laget av naturlig søt nordnorsk kålrot og gulrot, fløtepoteter laget av smaksrike poteter fra verdens nordligste kommersielle grøntproduksjon og fløte fra gårder i egen i landsdel.

Vi er stolte videreforedlere av ypperlige landbruksprodukter som dyrkes og produseres av dyktige fagfolk i vårt nærområde.

Den arktiske smaken

Når midnattsola lyser med sine kjølige solstråler over åkrene i nord på nattestid skjer det som alle som har knasket ei nordnorsk gulrot rett fra åkeren vet; den er saftig og smaker søtt.

Nylig har forskning vist oss at det faktisk ikke er ekstra søtsmak vi kjenner, men at nordnorsk gulrot og kålrot faktisk inneholder færre bitterstoffer. Vi sender en stor takk til midnattsola for det, og når vi produserer kålrotstappe av nordnorsk dyrket kålrot behøves vi ikke tilsette sukker.

Denne kunnskapen om de fantastiske råvarene vi bruker er noe vi stolte forteller om, for verdens nordligste kommersielle grøntproduksjon er noe for seg selv.

Art Nor AS
Naustveien 17
9303, Silsand

Kort reisevei

De fleste av de rundt tjue nordnorske potet- og grønnsaksprodusenter vi samarbeider med holder til kun få mil unna fabrikken vår på Senja. Det gjør reiseveien fra åker til ferdig produkt kort og smidig.

Så lenge det finnes nordnorske råvarer tilgjengelig bruker vi dem i produksjonen av produktene fra Kokt & Klar.

Den nordnorske dyrkingsesongen kan imidlertid være lunefull og i perioder er vi derfor avhengige av å kjøpe råvarer utenfor landsdelen, og da gjerne fra nordkalotten. Art Nor jobber tett med landbruket for å øke den nordnorske produksjonen av poteter og grønnsaker.

Med Kokt & Klar i handlekurven kan du ikke bare glede deg over et velsmakende middagstilbehør, men du har bidratt til arbeidsplasser, grønne åkre i nord og et levende landbruk her vi bor!