Grillede laksespyd med squash og Provencepotet

Vi liker oppskrifter som er like raske og smakfulle som denne! Laksespyd med tynne strimler squash smaker fantastisk sammen med Provencepoteter fra Kokt & Klar. Nydelig og lettvint sommermat!

INGREDIENSER

Til 2 porsjoner
300 g laksefilet uten skinn og bein
1 squash
1 pakke Kokt & Klar Provencepotet
Tzatziki, kjøp ferdig eller lag selv. (Se oppskrift lengre ned).
1 Sitron eller lime
2 ss olivenolje
Chilikrydder
Salt & pepper
Grønn salat hvis ønskelig.

Tzatziki
2 dl gresk yoghurt
1 agurk
1 fedd hvitløk
Salt og pepper

Dele på

TILBEREDNING

Lag tzatziki ved å grovrive agurk på rivjern og drysse på litt salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Du kan også legge agurken i en sil slik at noe av vannet kan renne av. Bland agurk sammen med presset hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.

Bruk en ostehøvel eller en mandolin og skjær squashen i tynne skiver på langs. Skjær laksefiletet i grove terninger.
Vend laksen sammen med olivenoljen, kvernet chilikrydder, salt og pepper. Lag et «trekkspill» av den strimlede squashen, og tre den lagvis med lakseterningene på grillspyd. Tips: Doble grillspyd holder både laks og squash på plass.

Grill laksespydene på varm grill i 2 minutter på hver side. Et lurt tips er å pensle grillristen med olje før du legger på spydene. Ikke løft laksespydene underveis i grillinga.
Legg et lag aluminiumsfolie på grillen, og grill Provencepoteter fra Kokt & Klar noen minutter på hver side. Skjær sitron/lime i to og grill sammen med laksespydene og Provencepotetene.

Server laksespyd med Provencepotet, tzatziki og grønn salat. Klem over juice fra de grillede sitrusfruktene ved servering.

Velbekomme!

Relaterte produkter