Grillet entrecôte med Fløtepotet Bearnaise

Grillet entrecôte med Fløtepoteter Bearnaise er en nydelig smakskombinasjon og en herlig grillkombinasjon i sommer!

INGREDIENSER

Til 2 personer

1 entrecote per person

1 pk Kokt & Klar Fløtepotet Bearnaise 500g

2 ss olivenolje

2 ts salt

1 ts nykvernet pepper

2 fedd hvitløk, finhkket (valgfritt)

1 sitron delt i to, valgfritt

Salat, f.eks ruccola

Dele på

TILBEREDNING

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før grilling, slik at det får romtemperatur. Dette gir jevnere steking.

Pensle entrecote-stykkene med olivenolje og krydre begge sider med salt og pepper. Hvis ønskelig, kan du også tilsette finhakket hvitløk.

Forbered fløtepotetene fra Kokt & Klar ved å klippe opp pakken og helle de ferdig kokte fløtepotetene i en ildfast form.

Forvarm grillen til høy varme (ca. 230-260°C). Hvis du bruker en kullgrill, sørg for at kullet er varmt og har et tynt lag av hvit aske før du begynner å grille.

Legg entrecote-stykkene på grillen og grill i 3-4 minutter på hver side for medium rare, eller 5-6 minutter for medium. Vend kjøttet kun én gang under grillingen. For best resultat, bruk et steketermometer for å måle kjernetemperaturen. For medium rare, skal temperaturen være 55-57°C. For medium, skal temperaturen være 60-63°C. Hvis ønskelig, kan du grille sitronhalvdelene samtidig med kjøttet og presse saften over entrecoten rett før servering.

Ta entrecoten av grillen og la den hvile i 5-10 minutter før servering. Dette gjør at kjøttsaften fordeles jevnt og gir et saftig resultat.

Stek fløtepotetene ved 220 grader i 18-20 min eller til du ser at sausen bobler langs kanten og fløtepotetene er gylne på toppen.

Server gjerne ruccolasalat som tilbehør.

Velbekomme!

Relaterte produkter