Selvsagt er det lov å prøvesmake julematen før jul! Lag en deilig førjulsmiddag med medisterkaker og medisterpølse som serveres med knasende sunne grønnsaker og potetmos fra Kokt & Klar.
INGREDIENSER
Til 4 personer
1 julepølse
8 medisterkaker
1-2 pk Potetmos fra Kokt & Klar
1 pose ferdig vasket grønnkål
1/4 rødkål uten stilk
1 rødt eple
1/2 neve hasselnøtter
2 ss stekeolje
2 ss smør
Salt og pepper
Brunsaus eller sjysaus
Dele på
TILBEREDNING
Varm opp en stekepanne til middels varme. Ha i smøret og la det bli nøttebrunt. Skjær julepølsen i passe porsjonsbiter og lag noen ekstra snitt i skinnet. Stek pølsebitene til de er gjennomvarme og skinnet har fått fin gylden farge. Hold pølsebitene varme mens du steker medisterkakene på samme måte.
Strimle grønnkålen og rødkålen tynt. Skjær eplet i små biter og grovhakke hasselnøttene. Wok grønnkålen og rødkålen i en stekepanne med varm olje mens du rører. Ha i de grovhakkede hasselnøttene mot slutten og la de steke med. Smak til med salt og pepper og vend inn eplebitene.
Varm Potetmos fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken. Det raskeste er mikro, – det tar kun 3 minutter.
Server stekt julepølse og medisterkaker med de wokede grønnsakene og potetmosen. Brunsaus eller sjysaus smaker også godt som tilbehør.
Velbekomme!