Moussaka med fløtepoteter

Moussaka er en ikonisk gresk rett som tar litt tid å lage, men med ferdige, ferske fløtepoteter fra Kokt & Klar på lur er du plutselig veldig nære en utrolig god moussaka! Fløtepotetene våre inneholder nemlig potetskiver og saus som oppskriften krever, og resultatet smaker nydelig!

INGREDIENSER

Til 4 personer
400 g kjøttdeig, gjerne lammekjøttdeig, men du kan også bruke storfe eller vegisterfarse
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1 pk hakkede tomater á 400 g
3 ss tomatpuré
2 dl vann
2 ts tørket oregano
1/2 ts malt kanel eller en hel kanelstang
1 ts chilipulver eller 1/2 fersk finhakket chili
2 ss fersk finhakket persille
2 ss fersk finhakket basilikum
1-2 aubergine (avhengig av størrelse)
1 pk Kokt & Klar Fløtepoteter med hvitløk á 500 g
100 g revet ost
olje til steking
Salt og pepper
Sukker

Dele på

TILBEREDNING

  1. Tilbered aubergine: Skjær av «stilken» på auberginene og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Legg skivene på kjøkkenpapir og dryss over et tynt lag med salt. La stå i ca. 20 min for å trekke ut vannet av auberginene. Skyll deretter i vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Bak aubergineskivene i ovn ved 200 grader til de blir myke og gyldne i ca. 20-25 minutter. Du kan også grille dem for ekstra god smak.
  2. Lag kjøttsaus: Stek finhakket løk og hvitløk i en stekepanne til løken blir myk og blank. Sett blandingen til side. Stek kjøttdeig sammen med med finhakket persille. Tilsett tomatpuré og la denne surre med kjøttdeigen noen minutter. Tilsett hakkede tomater, vann, den stekte løken og salt, pepper, krydderet og urtene og la kjøttsausen småkoke ca. 20-30 min, rør om av og til. Smak kjøttsausen til med litt sukker.
  3. Montere moussakaen: Bruk en ildfast form og legg i kjøttsaus, bakte/grillede aubergineskiver og fløtepoteter lagvis, to lag av hver. Dryss revet ost på toppen. Bak moussakaen i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter til overflaten er gylden. La moussakaen få hvile i minst 15 minutter før servering.
  4. Tilbehør som smaker godt er hvitløksbaguetter, fetaost, pinjekjerner, oliven og salat.

Velbekomme!

Relaterte produkter