Pannestekt skrei med potetmos og spekestrøssel

Lite slår fersk skrei som flaker seg under servering og som serveres med en god potetmos. Legg til en god topping og du har et nydelig måltid. Med serveringsklar potetmos fra Kokt & Klar som inneholder kun poteter, fløte, melk og krydder får du opplevelsen av hjemmelagd potetmos på et øyeblikk. Du kan også bytte ut skreifilet med torskefilet eller annen god hvitfisk hvis du ønsker det.

INGREDIENSER

Til 2 personer
400 g fersk skrei (eller torskefilet)
1/2 ss salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss olje
2 ss smør
100 g spekepølse
4 vårløk
2 ss soltørket tomat i olje, skåret i mindre biter
Friske urter, f.eks timian eller oregano
1 pk potetmos fra Kokt & Klar

Dele på

TILBEREDNING

  1. Skjær fisken i jevnstore serveringsstykker, dryss over salt og la dem ligge i cirka 1o minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir.
  2. Skjær spekepølse i små biter. Vask vårløk, fjern eventuelle slappe blader og snitt den i tynne skiver. Skjær soltørket tomat i små biter.
  3. Varm opp en liten stekepanne og stek spekepølsen til den er gylden. Tilsett gjerne litt god olivenolje dersom det ikke er nok fett i spekepølsen. Vend inn vårløk og soltørket tomat. Smak til med salt og pepper og finhakkede urter.
  4. Varm opp en ny stekepanne med olje og stek fisken til den er gylden. Snu fisken, tilsett smør og øs over stekefett underveis. Krydre med pepper til slutt.
  5. Varm potetmos fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken. Vi anbefaler å varme den i posen, enten i kokende vann eller mikro.
  6. Server den stekte skreien med potetmosen og speketoppingen. Pynt gjerne med friske urter.

Velbekomme!

Relaterte produkter