Pestolaks med pinjekjerner og Provencepoteter

Et saftig stykke laksefilet med crunchy lokk av pinjekjerner er en overraskende lettvint hverdagsrett, eller når du vil ha en fiskerett med ekstra godt tilbehør. Potetene vi anbefaler er de smakfulle små Provencepotetene våre som vi lager av nordnorske mandelpoteter. De er ferdig kokt i en marinade med urter, og smaker fortreffelig til fisk.

INGREDIENSER

Til 2 personer
2 laksefileter
Ferdig pesto
30 g pinjekjerner
200 g aspargesbønner
1 pk Provencepoteter fra Kokt & Klar
1 ss olivenolje
1 ss matolje
1 fedd hvitløk
Zest av 1/2 sitron
Salt og pepper

Dele på

TILBEREDNING

  1. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg laksefiletene i en ildfast form smurt med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Fordel 1 ss pesto på toppen av hver filet. Grovhakk pinjekjernene og fordel de på toppen av hver laksefilet. Bruk et zestjern og finriv sitronskall over pinjekjernene. Sett formen inn i ovnen og stek i 12-15 minutter.
  2. Varm Provencepoteter etter anvisning på pakken. De kan gjerne varmes i ovnen sammen med laksefiletene.
  3. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skyll og rens aspargesbønnene ved å skjære av endene på hver bønne. Kok aspargesbønnene i 1 minutt, og ha de over et dørslag. Varm opp en stekepanne med 1 ss matolje og stek bønnene under omrøring i noen minutter. Tilsett finhakket hvitløk underveis.

Server laksefiletene med aspargesbønnene og provencepotetene, gjerne med ekstra pesto og sitronbåt som tilbehør. Velbekomme!

Relaterte produkter