Potetmosbowl med falafel

En bowl er en fancy måte å si at maten serveres i ei skål eller en dyp tallerken! Perfekt hvis du føler for å innta middagen under et varmt pledd i sofakroken. Her starter vi med den myk potetmosen fra Kokt & Klar som smaker som hjemmelaget, og topper den med falafel og masse gode grønnsaker for et sunt måltid.

INGREDIENSER

Til 2 personer
1 gulrot
8 ferske sjampinjonger
1 pk ferdige falafel ca. 400 g
1 pk potetmos fra Kokt & Klar
50 g revet ost f.eks cheddar eller mozzarella
1/2 pose fersk, vasket spinat
Spirer eller andre urter til pynt
Olje til steking
Salt & pepper

Dele på

TILBEREDNING

Varm falafel etter anvisning på pakken. Skrell og vask gulrota. Rasp den på den grove siden av rivjernet eller bruk en spiralizer og lag fine snurrer. Skjær soppen i biter og stek den i panna med olje. Mot slutten av steketida tilsetter du fersk spinat og rører mens du steker. Krydre med salt og pepper.

Varm en pakke Kokt & Klar fersk potetmos etter anvisning på pakken. Raskeste metode er mikro. Da stikker du et lite hull i pakken og varmer den på cirka 600-900 watt i 2-3 minutter.

Når potetmosen er varm, klipp opp posen og klem den ut i en skål. Vend inn revet ost og la den smelte i den varme potetmosen.

Fyll en skål eller bolle med potetmos og topp med varme, sprø falafel, stekt sopp og spinat, revet gulrot. Pynt gjerne med friske urter til slutt.

Velbekomme!

Relaterte produkter