Provencepotet med lammeskiver og rødvinssaus

Hvis du synes at et helt lammelår er litt i meste laget, og du vil lage en god middag for to, kan noen skiver lammelår være midt i blinken. Her er vår anbefaling der vi serverer de marinerte Provencepotetene våre som tilbehør. De harmonerer nydelig sammen med lam. Med gode grønnsaker og rødvinssaus kan du glede deg over et nydelig måltid.

INGREDIENSER

Til 2 personer
2-4 skiver lammelår
1 pk Kokt & Klar Provencepotet
1 rød paprika
1 tomat
1 squash
2 fedd hvitløk
olivenolje
smør
Fersk rosmarin
Salt og pepper

Rødvinssaus til lam
Kjøp ferdig eller lag selv;
1 sjalottløk
2,5 dl rødvin
2,5 dl lammekraft (eller oksekraft)
50 g usaltet smør
Salt og pepper

Dele på

TILBEREDNING

Varm stekeovnen til 210 grader.

Hvis du vil lage sausen selv:
Skrell og finhakk sjalottløken og stek den i en liten gryte med litt olje. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er cirka en fjerdedel igjen. Ha i kraft og kok det inn til cirka halv mengde i ca.15 minutter. Sil sausen. Senk varmen og visp inn terninger av kaldt smør innen servering. Smak til med salt og pepper.

Skjær paprika, squash og tomat i biter og ha dem i en ildfast form sammen med to knuste fedd hvitløk. Risle over olivenolje, krydre med salt og pepper og bland sammen slik at olje og krydder blir jevnt fordelt. Ha gjerne en kvast fersk rosmarin sammen med grønnsakene. Stek grønnsakene i ovn på 210 grader i ca 20 minutter, eller til grønnsakene er møre.

Varm Provencepotetene etter anvisning på pakken. De kan varmes i både stekeovn, i stekepanne eller i vannbad.

Tørk av lammelårskivene med tørkepapir og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør. Når smøret er nøttebrunt stekes kjøttet et par minutter på hver side. Øs fettet over kjøttet noen ganger underveis. Når kjøttet har gyllenbrun farge og stekeskorpe, trekk stekepannen fra varmen, legg på et lokk og la la kjøttet hvile i 10 minutter.

Server lammelårskivene med Provencepoteter, rødvinssausen og de bakte grønnsakene.

Velbekomme!

Relaterte produkter