Reinsdyrmedaljong med fløtepoteter

Til viltkjøtt smaker det nydelig med fløtepotet, og til denne retten har vi valgt reinsdyrmedaljong som kommer fra den indre delen av baklåret. Du kan også bruke indrefilet, ytrefilet eller mørbrad. Prøv gjerne vår fløtepotet med hvitløk og ost fra Balsfjord til nettopp viltkjøtt. En nydelig smakskombinasjon!

INGREDIENSER

Til 2 personer
1 pk Kokt & Klar Fløtepotet
revet ost til gratinering

300 g reinmedaljong
2 ss smør
2 gulrøtter
1 persillerot
1 ts tørket timian
2 ts olivenolje
Tyttebær
Et par einebær

Saus, kjøpe ferdig rødvinssaus eller lage selv;
1 sjalottløk
1 ss olje
2,5 dl rødvin
2,5 dl viltkraft
50 g usaltet smør
Salt og pepper

Dele på

TILBEREDNING

  1. Varm stekovnen til 220 g og hell de ferske fløtepotetene fra Kokt & Klar over i en ildfast form. Ha gjerne skivet eller revet ost på toppen. Gratiner fløtepotetene til osten er smeltet og gylden på farge, og du ser at sausen bobler langs kanten. Det tar cirka 25 minutter.
  2. Skrell gulrot og persillerot, skjær i staver og legg dem i en ildfast form. Risle over olivenolje, vend på grønnsakene og krydre med tørket timian, salt og pepper. Stek grønnsakene til de er møre sammen med fløtepotetene.
  3. Lage saus: Skrell og finhakk sjalottløken og fres den i en gryte med litt olje. Hell på rødvin og kok den inn slik at cirka 1/4 er igjen. Dette tar 25-30 minutter. Tilsett krafta og la koke i cirka 15 minutter. Sil sausen over i en ny kjele og og pisk inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
  4. Steke kjøttet: Varm opp en stekepanne med olje. Tørk kjøttet med tørkepapir og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i den varme panna og brun det på begge siden til du får en fin stekeskorpe. Knus einebærene i en morter og ha det i stekepanna sammen med kjøttet. Senk varmen og tilsett smør som du øser over kjøttet mens du steker videre noen minutter på hver side. Kjerne temperaturen skal være 62-65 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter.

Server reinsdyrmedaljongene med fløtepotet, bakte rotgrønnsaker, rødvinssaus og de fløtegratinerte potetene. Pynt gjerne med tyttebær og frisk timian. Velbekomme!

Relaterte produkter