Røkt svineknoke med kålrotstappe

Røkt svineknoke som har fått koke seg mør og saftig og servert med kålrotstappe fra Kokt & Klar e' go knaill som vi sir på Senja! Legg til kokte poteter, bakte grønnsaker og ei skje grov sennep for å komplettere retten. Nydelig mat for kalde dager.

INGREDIENSER

Til 2 personer
1 røkt svineknoke på ca 1 kg
1 gulrot, skrelt og delt i biter
1 gul løk, skrelt og delt i båter
6-8 hele sorte pepper
1-2 laurbærblad

Bakte grønnsaker
Sellerirot, skrelt og delt i terninger
Assorterte beter, f.eks. rødbeter og gulbeter
Persillerot
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Annet tilbehør
1 pakke Kålrotstappe fra Kokt & Klar
Poteter
Fin eller grov sennep

Dele på

TILBEREDNING

Skyll svineknoken under rennende vann og legg den i en stor gryte. Hell over kaldt vann til det dekker knoken. Kok opp forsiktig opp til rett rundt kokepunktet, og senk temperaturen slik at det så vidt småkoker. Bruk en hullsleiv til å skumme av de første minuttene. Tilsett gulrot, løk, pepperkorn og laurbærblad, sett på lokk og la alt småkoke i 2,5-3,5 timer. Svineknoken er ferdigkokt når kjøttet faller lett av beinet.

Varm opp stekovnen til 225 grader. Skjær grønnsakene som skal bakes i staver. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og ha over olivenolje, salt og pepper. bak grønnsakene i ca 20-25 minutter eller til de har lett gylden farge og er møre.

Kok poteter og varm kålrotstappe fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.

Ta opp den røkte knoken, fjern svoren og fordel kjøttet på to tallerkener. Server sammen med de bakte grønnsakene, kokte poteter og gjerne ei skje god sennep. Hvis du vil ha saus i tillegg kan du jevne sjysausen og servere den ved siden av.

Vel bekomme!

Relaterte produkter