Stekt kveite med kålrotstappe, fritert sjalottløk og kremet hvitvinssaus med kapers

I jula er det godt med en avbrekk fra den tradisjonelle kjøttmaten, og til julefisken kveite smaker det nydelig med kålrotstappe fra Kokt & Klar.

INGREDIENSER

Til 2 personer
500 g kveitefilet, gjerne med skinn
1/2 t salt
1/4 ts pepper
2 ss usalta smør
2 ss olje

Kremet hvitvinssaus med kapers
2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
2 ss kapers
sitronsaft
10 stilker frisk gressløk
Pepper

Fritert sjalottløk
5 sjalottløk i tynne skiver
2 dl soyaolje
flaksalt

1 pk Kokt & Klar kålrotstappe
Potet
Sitronbåter til servering

Dele på

TILBEREDNING

Fritert sjalottløk
Skjær sjalottløken i tynne skiver. Varm opp soyaoljen. Test temperaturen ved å plassere skaftet på ei treslev i oljen. Når det bobler langs kanten av tresleiva er oljen varm nok. Friter cirka halvparten av løken om gangen, og følg med hele tiden. Når løken begynner å få gyllen farge, ta den opp med hullslev og la oljen renne av. Legg den løken utover på tørkepapir og dryss over flaksalt.

Gjør klart øvrig tilbehør
Sett poteter på kok. Varm kålrotstappe fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken. Vi anbefaler alltid å varme den i posen.

Pannestekt kveite
Tørk kveitefileten tørr med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper. Varm opp ei steikepanne til medium varme, smelt smør og ha i olje. Stek kveitefiletene skinnsida ned i cirka 3- minutter på hver side. En god kjernetemperatur er rundt 50 grader. Legg de stekte kveitefiletene over på et fat.

Saus
Kok ut stekepanna med hvitvin og bruk ei treslev til å skrape løs stekefett fra panna. Tilsett sitronsaft mens du rører. Ha i vinen og la den koke på medium varme til mengden er redusert til omtrent halvparten. Senk temperaturen til lavt og tilsett kremfløte. Fortsett å røre og la sausen koke inn i ca 5 minutter eller til kremfløten tykner. Bland inn kapers og finhakket gressløk.

Legg kveite, kålrotstappe, kokte poteter på en tallerken. Anrett med saus, fritert sjalottløk, og pynt med sitron og ekstra finhakket gressløk hvis du ønsker.

Velbekomme!

Relaterte produkter