Bacalao med ekstra godt tilbehør

Bacalao fra Kokt & Klar er ferdig tilberedt i sous vide og smaker nydelig akkurat slik den er med store biter klippfisk og gode potetskiver, men den kan også serveres med ekstra snadder. Her er våre beste tips!

INGREDIENSER

Til 2 porsjoner 1-2 pk Bacalao Kokt & Klar á 500 g. Aioli, kjøp ferdig eller lag selv. – Se oppskrift lengre ned. Fersk chili skåret i skiver eller små biter. Ekstra oliven, grønne eller sorte. Ferske urter. Ristede pinjekjerner. Grillet foccaccia eller annet godt brød. Aioli
4 eggeplommer.
ca 1 ss sitronsaft. 1 ts sennep f.eks. dijon.
2 fedd presset hvitløk.
4 dl nøytral olje, f.eks. solsikke eller soya.
Salt og pepper.

Dele på

TILBEREDNING

Varm Kokt & Klar Bacalao etter anvisning på pakken. Vi anbefaler å varme den i selve emballasje slik at klippfisken og poteten bevarer konsistensen, og ikke koker i stykker.

Ordne tilbehør etter eget ønske. Pinjekjerner ristes i en tørr stekepanne på middels varme til de blir gyllenbrune. Focciabrød skjæres i skiver og grilles på hver side i en varm grillpanne.

Hjemmelaget aioli lages ved å vispe eggeplommer og salt til eggeplommene er lyse og tykke. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp. Tilsett krydder og hvitløk, og halvparten av sitronsaften. Spe forsiktig med oljen mens du fortsetter å vispe. Pass på at aiolien hele tiden er glatt og blank. Blir den for tykk kan du justere konsistensen med litt vann. Smak til med krydder og sitron. Ferdig aïoli skal være så tykk at den holder fasongen.

Server bacalaoen med alt tilbehøret eller det tilbehøret du selv ønsker.

Velbekomme!

Relaterte produkter