Biff med fløtepotet og peppersaus

Biff og fløtegratinerte poteter har stått på menyen hos mange gjennom en årrekke når man skal lage noe ekstra godt å spise. Med fløtepoteter som tilbehør trenger du strengt tatt ingen saus, men det kan også være kjempegodt med en skikkelig god peppersaus, og selvsagt ekstra grønnsaker til – slik som knasende sprø, hvitløksstekte aspargesbønner. Med ferdige fløtepoteter fra Kokt & Klar laget på ferske potetskiver og fløte kan du nyte den gode hjemmelagde smaken på få strakser.

INGREDIENSER

Til 2 personer
2 biffer
1 pakke Fløtepotet fra Kokt & Klar og gjerne ost til gratinering
2 tomater
250 g aspargesbønner
1-2 fedd hvitløk
Smør og olje til steking
Salt og pepper

Peppersaus til 2 personer
Kjøp ferdig eller lage selv;
1 ss smør
1 sjalottløk
1/2 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
1/2 ts rosépepper
1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl oksekraft
Litt salt

Dele på

TILBEREDNING

Hvis du vil gratinere fløtepotetene varmer du opp stekeovnen til 200 grader. Hell fløtepotetene i en ildfast form og ha revet eller skivet ost på toppen. Gratiner fløtepotetene til du ser at det bobler langs kanten på formen og osten er smeltet og har gyllen farge.

Lage peppersaus: Knus rosé- og grønnpepper i en morter. Smelt smøret i en liten kjele og surr den finhakkede sjalottløken til den er blank. Ha i knuste pepperkorn og stek et par minutter til. Hell i krafta og fløten. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Smak til med salt.

Skyll aspargesbønnene og kutt av endene. Kok bønnene møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt.

Avkjøl så i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønnfarge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg. Tørk av biffene og krydre med grovknust pepper og salt. Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu dem. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La biffene hvile en kort stund før servering.

Stek halve tomater og aspargesbønner i en stekepanne med olje og presset hvitløk.

Server biffene med de gratinerte fløtepotetene, peppersausen og de stekte grønsakene.

Velbekomme!

Relaterte produkter