Helstekt kalkunbryst med fløtegratinerte poteter

Hvis du planlegger et festmåltid er kalkun servert med fløtegratinerte poteter et utmerket valg! Ingenting sier storslått middagsselskap mer enn en helstekt kalkun, men hvis dere er færre til bords er et kalkunbryst eller en kalkunfilet virkelig ikke å forakte. I denne oppskriften har vi brukt kalkunfilet. Slik gjør du det!

INGREDIENSER

Til 4 personer
Kalkunfilet eller kalkunbryst, beregn ca 200gr per person.
Salt og pepper
Nøytral stekeolje
2 ss smør
1 pk Fløtepoteter fra Kokt & Klar
Revet ost

Forslag til annet tilbehør:
Fløtesaus eller sjysaus
Waldorfsalat
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Kokt rosenkål

Dele på

TILBEREDNING

1. Varm opp stekeovnen til 125 grader.

2. Tørk kalkunkjøttet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med nøytral olje, og brun kjøttet over det hele slik at du får en fin stekeskorpe. Tilsett smør mot slutten av steketiden, la smøret brune, og øs det over kjøttet. Legg kjøttet i en ildfast form, hell over stekefettet og plasser et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen og stek til kjernetemperaturen viser rundt 65 grader. Det tar cirka 2 timer. Ta ut formen, og la kjøttet hvile.

3. Fløtegratinerte poteter: Sett stekeovnen på 220 grader. Hell fløtepoteter fra Kokt & Klar over i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner fløtepotetene i ca 20 minutter eller til osten er smeltet og gylden, og du ser at fløtesausen bobler langs kanten.

4. Skjær kalkunfileten i skiver og server med fløtepotetene og annet godt tilbehør som du måtte ønske.

Velbekomme!

Relaterte produkter