Helstekt svinefilet med soppsaus og fløtegratinerte poteter

INGREDIENSER

Til 2 personer
1 svinefilet
Salt og pepper
Matolje
1 ss smør
fersk timian

1 pk Fløtepotet fra Kokt & Klar
100 g ost til gratinering av fløtepotetene
Blandet salat tilsatt f.eks tomat, agurk, fetaost

Soppsaus, kjøpe ferdig eller lage selv:
1/2 løk
1 fedd hvitløk
150 g fersk sjampinjong eller annen sopp
1 ss smør
1/2 dl kjøttkraft
1/2 beger créme fraîche
1 ss soyasaus
Salt og pepper

Dele på

TILBEREDNING

  1. Steke kjøttet: Sett stekeovnen på 200 grader. Tørk svinefileten med kjøkkenpapir og gni den inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør og noen kvaster timian. Legg kjøttet over i en ildfast form og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen. Stek svinefileten midt i ovnen til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker. Ønsker du at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, bør termometeret vise 76 grader. Det tar ca. 25-30 minutter. Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer det i skiver.
  2. Hell de ferdige fløtepotetene fra Kokt & Klar over i en egnet ildfast form, ha gjerne ost på toppen, og stek sammen med svinefileten i ovnen til osten er gylden på toppen, og du ser at sausen bobler langs kanten.
  3. Lage soppsaus: Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i biter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Tilsett crème fraîche og kjøttkraft og kok opp. Smak til med soyasaus, salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme.
  4. Lage salat: Vask salat og bland med de salatingrediensene du ønsker.

Skjær svinefileten i skiver og server sammen med soppsausen, de fløtegratinerte potetene og salaten.

Velbekomme!

Relaterte produkter