Juleskinke med fløtegratinerte poteter

Server juleskinke med fløtegratinerte poteter til middag på en av juledagene, eller som en god søndagsmiddag i advent. Fløtepotetene fra Kokt & Klar er spiseklare og behøver bare å helles over i en ildfast form før du har på ost og gratinerer, så har du verdens beste tilbehør ferdig innen en halvtime.

INGREDIENSER

1 kg surret benfri, ferdig kokt juleskinke
Fløtepotet fra Kokt & Klar 1 kg
100 g revet ost
400 g rosenkål
450 g rødkål, kjøpe ferdig eller lage selv

Fløtesaus med brunost
3 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl kraft
3 dl kremfløte
50 g brunost
1 ts salt
1/2 ts pepper

Rødkål
750 rødkål
1 ts salt
1 dl kjøttkraft
1 dl eplemost
1 ts 7 % eddik
2 ts sukker

Dele på

TILBEREDNING

Varm opp ovnen til 220 grader og skjær ferdigkokt juleskinke i 0,5 – 1 cm tykke skiver som pakkes inn i aluminiumfolie. Legg foliepakken i en ildfast form stek den i 30 – 40 minutter.

Rødkål
Fjern stilken på rødkålen og del den i strimler. Legg den lagvis sammen med saltet i en kjele. Tilsett kraft, eplemost og eddik. Kok opp og la det trekke i cirka 45 minutter. Rør om noen ganger underveis. Smak til med sukker mot slutten.

Fløtesaus med brunost
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Bruk visp og rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en jevn og klumpfri saus. Rør inn fløten og tilsett revet brunost. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middels varme i ca. 10 minutter.

Hell de fløtegratinerte potetene fra Kokt & Klar over i en ildfast form og dryss over 100 g revet gulost. Gratiner ved 210 grader i ca 25 minutter eller til osten en gylden og du ser at sausen bobler langs kanten av formen.

Rosenkålen renses og kokes mør i lettsaltet vann.

Server juleskinka med fløtegratinerte poteter, rødkål, rosenkål og fløtesaus.

Velbekomme!

Relaterte produkter