Kjøttkaker med ertestuing og kokte poteter

Kjøttkaker med klassisk grønn ertestuing er en norsk favoritt med lange tradisjoner. Ferdig ertestuing fra Kokt & Klar er laget på tradisjonell måte - vi bløtlegger tørkede erter over natten før de kokes, og smaksettes. Bare varm opp og server!

INGREDIENSER

Til 2 personer

Bruk ferdige kjøttkaker eller lag dine egne:
400 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ss potetmel
1 ½ dl vann eller melk
2 ss margarin eller olje til steking

Brun saus i pose evt lage egen
4 dl kjøttkraft
1 hakket løk
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper

Tilbehør
1 pk Kokt & Klar ertestuing á 500 g
1 pk Kokt & Klar matpotet á 420 g
Tyttebærsyltetøy

Dele på

TILBEREDNING

Lage kjøttkaker: Det enkleste er å bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin. Du kan også lage farsen for hånd – rør da saltet godt inn i kjøttdeigen. Kna inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann. Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Fremgangsmåte brun saus:
Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og visp godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Legg i kakene og la de trekke i sausen i ca. 10 min til de er gjennomkokte.

Varm matpotet og ertestuing fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken og server sammen med kjøttkakene og sausen og gjerne litt tyttebærsyltetøy.

Velbekomme!

Relaterte produkter