Lammestek med fløtepoteter

Surret lammestek er mye enklere å lage enn man skulle tro. Server med tradisjonelt tilbehør som fløtepoteter og ertestuing, så har du en velsmakende festmiddag for hele familien. Bruk steketermometer så har du full kontroll på kjernetemperaturen i steika og du kan få den akkurat slik du liker den, fra rosa til gjennomstekt.

INGREDIENSER

Til 4 personer
1 kg surret lammestek, uten ben
2 ss smør
1 ss tørket rosmarin
1 ss tørket timian
Salt & pepper

Sjysaus
5 dl sjy
2 ss hvetemel
1 ss ublandet solbærsaft
1 ts soyasaus
Salt & pepper

Tilbehør
4 gulrøtter
1 pk Fløtepotet Kokt & Klar á 1 kg
1-2 pk Ertestuing Kokt & Klar

Dele på

TILBEREDNING

Tørk lammesteken steken godt med kjøkkenpapir og brun den raskt på høy varme før den legges i en ildfast form. Krydre kjøttet med rosmarin, timian, salt og pepper og gni det godt inn i lammesteken. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen og hell på 6 dl vann. Når steketermometeret viser 65˚ er kjøttet medium stekt. Ved 70˚ er kjøttet medium pluss og fremdeles litt rosa i midten. Hvis du ønsker gjennomstekt lammestek lar du kjøttet stå til steketermometeret viser 75˚. Kjernetemperaturen vil stige cirka 2-3 grader etter at steken er tatt ut av ovnen, så ta det med i beregningen. Pakk steken inn i aluminiumsfolie for å forhindre at utsiden avkjøles for mye mens du lager ferdig tilbehøret.

Skrell gulrøttene og skjær dem i staver. Kok dem møre i lettsaltet vann.

L ag sausen av stekesjyen. Sil og kok opp sjyen. Lag meljevning ved å røre ut hvetemelet i litt vann. Hell jevningen i den kokende sjyen, rør om og la sausen koke. Smak til med solbærsaft, soyasaus, salt og pepper.

Varm ertestuing og fløtepoteter fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.
Fjern hyssingen fra steika, skjær den i pene skiver og server med kokte gulrøtter, sjysausen, fløtepotetene og ertestuingen.

Relaterte produkter