Lutefisk med bacon og ertestuing

Ertestuing fra Kokt & Klar lages på den gode gamle tradisjonelle måten. Tørkede, grønne erter bløtlegges i vann over natten, før de kokes møre, moses og smaksettes. Ertestuingen vår er helt uten tilsetningsstoffer og varmes på et øyeblikk. Nydelig tilbehør til kjøttkaker, karbonader, lutefisk og boknafisk.

INGREDIENSER

Til 4 personer
2 kg lutefisk
200 g bacon
salt og pepper
Ertestuing fra Kokt & Klar
Poteter

Dele på

TILBEREDNING

Del lutefisken i porsjonsstykker, beregne to gode biter per person. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne eller ildfast form. Dryss over godt med salt og la fisken ligge slik i 30 minutter. Lutefisken kan gjerne ligge i kjøleskapet en time eller to med saltet på. Da trekkes noe av væsken ut, og man får lutefisk som er noe fastere i konsistensen.

Dekk pannen eller den ildfaste formen med aluminiumsfolie, og klem det godt rundt kantene slik at det er tett. Bak fisken i stekeovn ved 220 grader i cirka 30 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. La fiskestykkene få renne godt av seg før servering.

Skjær baconet i små biter. Fres det gyllent og sprøtt i en stekepanne med 2 ss smør. Ha gjerne i litt mer smør hvis ønskelig.

Varm ertestuingen fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken og kok poteter.

Server lutefisken rykende varm med bacon, Kokt & Klar ertestuing og kokte poteter.

Relaterte produkter