Pannestekte lammeskiver med urtesmør og fløtepotet

Saftige lammeskiver servert med urtesmør, fløtepoteter og bakte gulrøtter smaker nydelig til middag om høsten eller i påsken.

INGREDIENSER

Til 2 personer
2-3 lammeskiver av bog eller stek
1 pk fløtepotet fra Kokt & Klar
100 g revet hvitost
4-5 gulrøtter
Fersk rosmarin
3 fedd hvitløk
Salt og pepper
2 ss olivenolje
3 ss smør

Urtesmør
Kjøpe ferdig eller lage selv;
50 g romtemperert smør
1/4 ts havsalt
2 ss hakkede krydderurter som f.eks persille, dill eller timian

Dele på

TILBEREDNING

Varm stekeovnen til 220 grader. Hell fløtepotetene i en ildfast form og dryss over revet ost.

Hvis du vil lage urtesmør selv rører du sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir, rull den godt sammen og oppbevar den kaldt frem til servering.

Skrell gulrøttene og del de i to på langs. Bruk en skarp kniv og skjær jevne, dype snitt i dem, ikke skjær helt igjennom, men la de henge sammen i bunnen. Legg gulrøttene i en ildfast form eller på et stekebrett kledt med bakepapir. Pensle litt olivenolje på hver gulrot og krydre med salt og pepper. Stek gulrøttene samtidig som du gratinerer potetene i ovnen i ca 20-25 minutter til osten på fløtepotetene har fått fin stekeskorpe, og gulrøttene er møre.

Tørk av lammelårskivene med tørkepapir og krydre med salt og pepper. Rens hvitløksfeddene og knus de lett med kniven. Varm opp en stekepanne med smør. Når smøret er nøttebrunt stekes kjøttet et par minutter på hver side. Ha i hvitløksfeddene og en kvast rosmarin mens du steker. Øs fettet over kjøttet noen ganger underveis. Når kjøttet har gyllenbrun farge og stekeskorpe, trekk stekepannen fra varmen, legg på et lokk og la kjøttet hvile i 10 minutter.

Server lammelårskivene med urtesmør på toppen sammen med de bakte gulrøttene og de ostegratinerte fløtepotetene fra Kokt & Klar.

Velbekomme!

Relaterte produkter