Salt lammekjøtt med komler og kålrotstappe

Dette er nydelig norsk tradisjonsmat der kålrotstappe er et viktig tilbehør. Vår ferske kålrotstappe har et høyt innhold av førsteklasses nordnorsk kålrot som kjennetegnes av sin naturlig søte smak, - en nydelig smakskombinasjon til det salte kjøttet.

INGREDIENSER

Til 2 personer
500 g salt lammekjøtt
1 pk kålrotstappe 500 g fra Kokt & Klar
400 g poteter eller 1 pakke ferdig kokte matpoteter fra Kokt & Klar
Urter til pynt

Til komler/raspeballer
Bruk ferdig melbasert mix eller lag selv:
150 g kokte poteter
375 g rå poteter
1,5 dl byggmel
1 ss hvetemel
1/2 ts salt

Dele på

TILBEREDNING

  1. Koke lammekjøttet: Legg det salte lammekjøttet i rikelig usaltet, kaldt vann i en stor kjele. Kok opp og skru ned varmen til slik at det syder ved rundt 90 grader. Når kjøttet koker vil det komme skum på toppen, dette er stivnede proteinrester. Bruk en øse og fjern skummet, da blir kraften fin og klar på farge. Skum av noen ganger underveis i kokingen. Smak på vannet etter ca 30 minutter, er det for salt byttes vannet med friskt vann. Kok opp på nytt. La koke i cirka 2 timer.
  2. Lag komler/raspeball: Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, buljong eller kraft. Skrell de rå potetene og riv dem på rivjern eller i en foodprosessor. Klem ut litt av væsken. De kokte potetene kan du rive eller mose. Bland kokte og rå poteter med mel og salt. Fukt hendene med vann og form runde kuler. Legg dem forsiktig ned i vannet/buljongen som er på kokepunktet. La raspeballene småkoke i cirka 45 minutter. Du kan teste om de er ferdig kokt ved å dele en i to. Den skal ha jevn farge hele veien gjennom.
  3. Varm kålrotstappe fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.
  4. Kok poteter eller varm opp ferdig kokte matpoteter fra Kokt & Klar.
  5. Server set salte lammekjøttet sammen med kålrotstappen, komlene og kokte poteter.

Velbekomme!

Relaterte produkter