Skinkestek med fløtepoteter

En god klassisk skinkestek med fløtepoteter som tilbehør smaker godt året rundt. Her er oppskriften!

INGREDIENSER

Til 4 personer
1,5 kg skinkestek med svor
5 dl vann
rosmarin
6 fedd hvitløk
1 løk
2 gulrøtter

Brun saus
2 ss hvetemel
2 ss smør
1 dl fløte
5 dl stekesjy fra skinkesteken
2 skiver brunost
1 ts dijonsennep
salt & pepper

Tilbehør
1 kg fløtepotet fra Kokt & Klar
Rosenkål
Tyttebær

Dele på

TILBEREDNING

Rut svoren og krydre steken godt med salt og pepper. Legg steika med svoren ned i ei ildfast form og fyll på med vann, rensede hvitløksfedd, gulrøtter skåret i biter og løk i grove biter. Ha på tørket rosmarin og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek på 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i ca. 45 min. Ta ut steken og fjern folien.
Hell ut kraften som skal brukes til sausen.
Plasser et steketermometer i den tykkeste delen av steken og stek videre på 180 grader til kjernetemperaturen er ca. 70 grader. Dersom svoren ikke er blitt sprø kan du heve temperaturen til 275 min eller bruke grillelementet i ovnen. Pass på slik at svoren ikke blir for mørk.
La skinkesteken hvile på benken i 20-30 min.

Slik lager du sausen:
Brun smøret i en kjele til det blir nøttebrunt. Tilsett hvetemel og rør hele tiden til blandingen har fått fin brun farge.
Sil stekesjyen og spe med denne mens du rører. Tilsett fløte og brunost og kok sausen i ca. 10 min før den smaksettes med sennep, salt og pepper.

Slik lager du tilbehøret:
Varm fløtepoteter fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken. De kan gjerne gratineres med ost i ovn. Kok rosenkål i lettsaltet vann.

Skjær skinkesteken opp i pene skiver og server med fløtepoteter, saus, kokt rosenkål. Pynt med tyttebær eller server med tyttebærsyltetøy.

Relaterte produkter