Ofte stilte spørsmål

Image Author
Kokt & Klar
Image Blog

Hvor kan jeg kjøpe produktene fra Kokt & Klar?
Det varierer litt ut fra hvor du bor i landet. Gå til produktsidene og klikk deg inn på det enkelte produkt. Der finner du mer informasjon om kjeder som selger produktene våre.

Jeg har glutenallergi, kan jeg spise produktene fra Kokt & Klar?
Produktene fra Kokt & Klar inneholder ikke kornprodukter eller andre glutenkilder, og kan trygt spises av personer med glutenallergi.

Jeg har laktoseallergi. Kan jeg spise produktene fra Kokt & Klar?
Kokt & Klar kålrotstappe, matpoteter, ertestuing, steke- og grillpoteter, provencepotet, tapaspotet og bacalao inneholder ikke melkeprodukter og kan trygt spises av personer med laktoseallergi. Fløtepoteter derimot inneholder ekte kremfløte og anbefales derfor ikke. Alle Kokt & Klar produktene har tydelig allergenmerking.

Hvorfor har produktene fra Kokt & Klar så lang holdbarhet?
Det er mulig på grunn av produksjonsmetoden sous vide, som er en konserveringsteknikk. Våre produkter er ikke tilsatt noen konserveringsmidler.

Hva betyr sous vide?
Sous vide er ett fransk begrep og kan oversettes med under vakuum. Metoden sous vide består i å vakuumpakke rå produkter i en spesialfilm, hvorpå de varmes opp til like under kokepunktet for så å kjøles raskt ned til 4 grader eller lavere.

Kommer alle råvarene fra Nord-Norge?
Så lenge det er nordnorske råvarer tilgjengelig bruker Art Nor dem i produksjonen av produktene fra Kokt & Klar.  Imidlertid er vi i perioder avhengig av å kjøpe råvarer utenfor landsdelen og på nordkalotten. Art Nor jobber sammen med landbruket for å øke produksjonen av poteter og grønnsaker i Nord-Norge. Vi du lese om om vårt samarbeid med lokale produsenter? Besøk nettsiden til vår søsterbedrift Tromspotet.

Finnes det e-stoffer i produktene?
I enkelte produkter vil det forekomme e-stoffer siden noen av ingrediensene vi benytter inneholder e-stoffer, disse er imidlertid i svært små mengder.

Hva er holdbarhetet til et produkt fra Kokt & Klar når forpakningen er åpnet?
Dersom du har åpnet en pose med et produkt fra Kokt & Klar må produktet oppbevares i kjøleskapet og spises i løpet av ett døgn.

Har du andre spørsmål? Skriv gjerne til oss på firmapost@artnor.no